<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Boriku započela rekonstrukcija dječijeg igrališta

BANJALUKA

U banjalučkom naselju Borik započela je rekonstrukcija dječijeg igrališta.

06. april 2017, 12:00

Građevinske ekipe počele su prije nekoliko dana sa pripremnim radovima za izgradnju dječijeg igrališta na Bulevaru Živojina Mišića u naselju Borik, u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Izgradnja igrališta u blizini Osnovne škole „Branko Ćopić“, koje se podiže sredstvima Mikrokreditnog društva „Mikrofin“, trebala bi biti završena do 20. aprila.

Ugovor o izgradnji ovog igrališta potpisan je 27. marta ove godine. Kompanija „Mikrofin“ će u izgradnju i opremanje igrališta najsavremenijim rekvizitima uložiti 60.000 KM.


Foto: BUKA, arhiva

Jelena Brkić iz Građanske inicijative za Borik rekla je da su zadovoljni činjenicom da se njihova borba za ovo dječije igralište napokon materijalizuje.

"Djeca, roditelji, bake i deke Borika će dobiti jedno od najsavremenijih igrališta u Banjaluci, a plan uređenja nam je nedavno predstavljen na sastanku sa predstavnicima MKD 'Mikrofin'. Nadamo se da će ovo biti motivacija građanima i građankama da istraju i odbrane druge zelene javne površine u Banjaluci, ali i BiH", rekla je za BUKU Jelena Brkić.

Podsjetimo da je ovo igralište bilo u žiži javnosti zbog nastojanja gradskih vlasti da na njegovoj površini izgradi pravoslavnu crkvu.

Stanovnici Borika su se usprotivili toj odluci i pokrenuli su Incijativu za Borik koja je uspjela da saučava dječije igralište koje je decenijama na ovom mjestu.

Incijativa za Borik je prva uspješno završena građanska inicijativa u Banjaluci koja se služila svim raspoloživim alatima: uličnim akcijama, prikupljanjem potpisa, pravom i sl.