U Gradišci održan prvi polumaraton, Samardžić i Kimanijeva najbrži
FOTO Buka

Polumaraton

U Gradišci održan prvi polumaraton, Samardžić i Kimanijeva najbrži

Piše: Tatjana Čalić

Nakon Banja Luke i Novog Grada, danas je i Gradiška dobila svoj polumaraton.

Srđan Samardžić član Atletskog kluba Banjaluka trijumfovao je na prvom polumaratonu u Gradišci, s vremenom 1:11,40 časova.

Kod žena je najbrža bila bh. olimpijka Lusija Kimani s rezultatom 1:20,27 časova.


Foto Buka

Inače prvi polumaraton u Gradišciu otvorila je jutros trka mališana na 1000 metara.


Foto Buka

Učestvovalo je oko 100-ak najmlađih, koje je bodrila brojna publika koju je ova manifestacija, ali i lijep i sunčan dan izmamila na ulice Grdiške.Foto Buka

Nakon ove trke, uslijedila je trka zadovoljstva -fun run, kroz centar grada, da bi u 10:30 sati počeo polumaraton u kom je učešće uzelo preko 200 učesnika iz BiH i regiona.


Foto Buka

Staza polumaratona dugačka 21 kilometar prolazila je kroz najljepše dijelove grada, parkove i  Savski kej.


Foto Buka

Najzaslužniji za organizaciju današnjeg događaja su tri zaljubljenika u trčanje i osnivači Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška, Dejan Jakeljić, Aleksandar Raca i Danko Budić koji su tokom prošle godine obišli većinu balkanskih zemalja, kako bi trčali maratone i polumaratone.


Foto Buka

“Trčimo oko 3 godine i u učestvovali smo na brojnim trkama širom BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Zbog ljubavi prema trčanju, a i kako bi promovisali sport kao zdrav način života, došli smo na ideju da organizujemo prvi polumaraton u Gradišci, koji će nadamo se postati tradicijonalan. Trčanje i polumaratoni su  jedna jako lijepa priča”, rekao je za Buku Aleksandar Raca, predsjednik Kluba.Foto Buka Lucija Kimani


Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.