Evo kako da otkrijete ko prati svaki vaš korak na Facebooku!

Facebook

Evo kako da otkrijete ko prati svaki vaš korak na Facebooku!

Piše: Buka

Zbog nove opcije sada možete da saznate ko vam redovno posjećuje profil

Facebook je svojom najnovijom opcijom “Stories” omogućio korisnicima da saznaju ko prati svaki njihov korak na ovoj društvenoj mreži.

Naime, opcija “Stories”, koja je prije nekoliko dana stigla i na Facebook aplikaciju, omogućava korisnicima da vide ko je sve od njihovih prijatelja pogledao šta su tu objavili, piše “Independent”.

Pomenuta opcija preuzeta je od Snapchata. Kompanija Facebook ju je prvobitno integrisala na Instagram, Messenger i WhatsApp, a tek onda u glavnu aplikaciju.

Na svim pomenutim platformama ona funkcioniše isto. Korisnici objavljuju fotografije i snimke koje njihovi prijatelji mogu da pogledaju, a koji će nestati nakon 24 sata. Takođe, u svakom trenutku je moguće vidjeti broj prijatelja koji je pogledao vaš “story”, kao i njihova imena.

Sve to ne bi bilo čudno, da Facebook nije istakao da nikada neće omogućiti korisnicima da saznaju ko je pogledao njihov profil, a opcija “Story” je sada savršen alat za praćenje ljudi.

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Kakva glupost. Pa Story pokazuje samo one koji su je pogledali. Ukoliko ne pogledate stori ne moze niko znati da li ste na profilu. Druga stvar ne sto vam profil gledaju i oni koji vam nisu na listi prijatelja, a dan kada FB bude dozvolio alate koji rade taj tracking ce biti dan kad ce se FB ugasiti.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.