<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Arapi stižu na Vlašić, kuće skoro gotove: Traže se veće, distancirane parcele, a evo i šta ih ovdje privlači

PLANINA PRETVORENA U VELIKO GRADILIŠTE

Blizina Travnika, u kojem na privatnim fakultetima studira veliki broj turskih i studenata arapskog porijekla, privukla je Arape da ljetne mjesece provode upravo na Vlašiću

18. april 2017, 12:00

Državljani arapskih zemalja nastavljaju sa ekspanzijom na Vlašić. Posrednici se, sa dolaskom proljeća, sve više raspituju za kupovinu zemljišta na bosanskoj ljepotici, a objekti koji su započeti prošle godine skoro su izgrađeni.

Traže se veće, distancirane, parcele koje nisu u blizini ceste koja vodi do Babanovca, gdje se nalaze ekskluzivni vlašićki hoteli i oko tri hiljade vikendica.

 Poznato je da Arapi u zadnjih nekoliko godina naseljavaju i sarajevsku Ilidžu, Konjic, Jablanicu, mostarsku Bunu...


 Kako saznaje Avaz.ba, na Vlašiću žele da ulažu u hotele i trgovačke centre, koji bi se nalazili u blizini kompleksa već izgrađenih vikendica, ali ne i glavnog centra na Babanovcu. Pored toga, najavljena je i gradnja još stotinjak kuća.

 Blizina Travnika, u kojem na privatnim fakultetima studira veliki broj turskih i studenata arapskog porijekla, privukla je Arape da ljetne mjesece provode upravo na Vlašiću.

 Već sada pune smještajne kapacitete, ali istovremeno ulažu i novac.