Majke pokušale da uđu u zgradu Ustavnog suda

Crna Gora

Majke pokušale da uđu u zgradu Ustavnog suda

Piše: Agencije

Nakon odluke Ustavnog suda da je odredba Zakona za majke sa troje i više djece neustavna, majke su pokušale da se probiju pored policije i uđu u zgradu Ustavnog suda.

Kordoni policije trenutno stoje na ulazu u zgradu i sprečavaju majke da se probiju u unutrašnjost suda.

Jednoj od majki je pozlilo nakon što je čula odluku Ustavnog suda, a čuli su se i povici “sram vas bilo”, “ništa vam nije sveto” i “lopovi”.

Svjedoci navode da je policija mnoge žene hvatala za vrat.

Ranije danas tokom protesta korisnice naknada su rekle da je danas izostala podrška opozicionih političara koji su, kako su navele, ranije dolazili svakodnevno da se sa majkama fotografišu.

Željka Savković, predstavnica majki bila je ogorčena poslije dešavanja ispred i unutar Ustavnog suda.

“Misle li oni da nemamo porodice? Misle li oni da smo rođene ne znam gdje? Da dovodimo djecu da se biju sa vama, da se svađaju sa vama? To nećemo! Ovaj protest nije zakazan da bi se bilo šta rušilo. Sram vas bilo”, rekla je Savkovićeva.

Savkovićeva je kazala i da su majke tražile da njihov advokat prisustvuje u Sudu tokom donošenja odluke.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.