Le Pen: Odmah uvesti granične kontrole

Francuska

Le Pen: Odmah uvesti granične kontrole

Piše: agencije

Predsjednički kandidat francuske desnice Marin Le Pen izjavila je danas da Francuska odmah treba da uvede kontrole na granicama i protjera strance koji su pod nadzorom obavještajnih službi.

Ona je rekla da bi uvela ove mjere ukliko bi pobijedila na izborima.

Le Penova je reagovala na sinoćnji oružani napad u centru Pariza u kojem su ubijeni policajac i napadač, a ranjena još dva pripadnika snaga reda. Odgovornost je preuzela “Islamska država”.

“Ne možemo dozvoliti da izgubimo ovaj rat. U posljednjih deset godina, ljevičarske i desničarske vlade uradile su sve da izgubimo. Potreban nam je predsjednik koji djeluje i štiti nas”, rekla je Le Penova novinarima u sjedištu svog izbornog štaba.

Građani će birati predsjednika u dva izborna kruga – 23. aprila i 7. maja. Ankete pokazuju da će Le Penova ući u drugi krug, ali da će na kraju izgubiti.

Ona je pozvala aktuelnog predsjednika Fransoa Olanda da odmah uvede kontrole na granicama i dodala da bi, ukoliko bude izabrana, bez oklijevanja sprovela “borbeni plan protiv islamskog terorizma i `mekanog` pravosuđa”

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.