Ivanić: 'Ni za BiH nije bilo dobro nešto što je dolazilo iz Beograda i Zagreba, kao čovjek iz Bosne to znam...'

ZA POSJETA MAKEDONIJI

Ivanić: 'Ni za BiH nije bilo dobro nešto što je dolazilo iz Beograda i Zagreba, kao čovjek iz Bosne to znam...'

Piše: Buka

- Vrlo dobro znam kao čovjek koji dolazi iz Bosne i Hercegovine da sve što dolazi izvana, kao što smo imali u Bosni da je došlo iz Beograda i Zagreba, ne može biti dobro za zemlju – rekao je Ivanić na konferenciji za novinare

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je u dvodnevnoj posjeti Makedoniji danas je rekao da nije bio upoznat s detaljima Tiranske platforme, ali da sve što dolazi izvana ne može biti dobro za zemlju, objavio je makedonski portal Vesti.mk, prenosi novinska agencija Patria.

 - Vrlo dobro znam kao čovjek koji dolazi iz Bosne i Hercegovine da sve što dolazi izvana, kao što smo imali u Bosni da je došlo iz Beograda i Zagreba, ne može biti dobro za zemlju – rekao je Ivanić na konferenciji za novinare, prenosi Depo

 Ivanić je dodao kako vjeruje predsjedniku Makedonije Gjorge Ivanovu da će donijeti najbolje odluke za stabilnost i prosperitet zemlje.

 Sastanak između Ivanića i Ivanova je bio usredotočen na bilateralne odnose, proces europske integracije, trenutnu situaciju u obje zemlje, situaciju u regiji, privrednu saradnju. Sutra će biti organiziran i poslovni forum u Skoplju. Također je razgovarano o otvaranju letova Skoplje - Sarajevo, kao i putovanju između dviju zemalja samo s ličnim iskaznicama.

 Ivanić je rekao da su bilateralni odnosi između Makedonije i BiH možda i najbolja u regiji, te da ni u prošlosti, niti sada nema otvorenih pitanja, prenosi NAP.

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Mudrac iz tovilišta gleda ima li neko po komšiluku bolji audi.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.