Kada će Banjaluka dobiti ovako nešto: Pogledajte kako izgleda najmodernija autobuska stanica u BiH!

INVESTICIJA OD MILION KM

Kada će Banjaluka dobiti ovako nešto: Pogledajte kako izgleda najmodernija autobuska stanica u BiH!

Piše: Tuzlanski.ba

Prema riječima generalnog direktora dioničarskog društva Trans Turist Tuzla Nedžada Siočića sredstva za modernizaciju stanice osigurana su putem kredita i uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj

Nakon šest mjeseci radova na rekonstrukciji i investicije od milion KM danas je svečano otvorena modernizovana Autobusna stanica Tuzla sa novim popratnim sadržajima koji će biti dostupni putnicima- piše Tuzlanski.ba. 

Prema riječima generalnog direktora dioničarskog društva Trans Turist Tuzla Nedžada Siočića sredstva za modernizaciju stanice osigurana su putem kredita i uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

Glavna autobusna stanica u Tuzli čije usluge godišnje koristi oko 500.000 osoba osim rekonstrukcije uvela je i niz noviteta po čemu će biti jedinstvena u Bosni i Hercegovini.

“Pored novčanih sredstava uložili smo i puno truda kako bi obezbijedili bolje uslove putnicima ali i našim uposlenicima. Tako je čitava stanica pokrivena video-nadzorom i protupožarnim sistemom. Postavljeni su monitori sa informacijama o odlascima i dolascima autobusa, omogućena je on-line prodaja karti i omogućeno kartično plaćanje” – kazao je u izjavi za medije direktor Trans Turista Nedžad Siočić.


Svim korisnicima bit će omogućen besplatan pristup internetu. Uskoro se očekuje i aktiviranje on-line prodaje karata u samom autobusu, a čak će biti dostupna i mogućnost kupovine za više vezanih relacija. Također, promijenjen je i sistem prodaje karata koji podrazumijeva novi, savremeni softver direktno povezan s automatom za prodaju.

U sklopu autobusne stanice naći će se i dosta popratnog sadržaja poput frizerskog salona, cafe bara, fast food-a, mjenjačnice,  rent a car-a, turističke agencije i restorana koji je također planiran.

Autobusna stanica u Tuzli bit će posebna i po tome što će stvarati uštete na sistemu grijanja pa su pored daljinskog sistema grijanja ugrađene i toplotne pumpe, a u planu je i proizvodnja dodatne energije putem solarnih panela. 

Više saznajte u video prilogu i na Tuzlanski.ba.

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Možda korisni Igor, sa svojim timom, uspije!!!! Mislim, ono kultura u Banjaluci i ostale zajebancije !!!!!!!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.