Dodik potvrdio: Bakir me zvao jučer, rekao sam mu da ne može

Potvrđeno

Dodik potvrdio: Bakir me zvao jučer, rekao sam mu da ne može

Piše: N1

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, potvrdio je danas da ga je jučer zvao Bakir Izetbegović, lider SDA i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Govoreći o jučerašnjoj sjednici Parlamenta BiH i neusvajanja hitne procedure kada je u pitanju set zakon o akcizama, Dodik je potvrdio da je prije glasanja dobio poziv od Izetbegovića.

"Bakir Izetbegović me jučer zvao, pokušao je da dođe do nekog rješenja. Tražio je da SNSD glasa za neke zaključke. Rekao sam mu da ne može", kazao je Dodik.

Naime, pojašnjena radi, zaključci se odnose na Šemsudina Mehmedovića i Sadika Ahmetovića koji su rekli da će glasati za set zakona o akcizama ukoliko se usvoje njihovi zahtjevi. Pošto nisu usvojeni, set zakona o akcizama nije dobio potrebnu većinu za hitnu proceduru.

Dodik je govoreći o istoj temi kazao da je RS učinila sve da provede svoje obaveze po Reformskoj agendi i da nije pravio nikakve dogovore sa strancima niti političkim partijama iz FBiH, ali i opozicijom iz RS.

"Sa povećanjem koje bi se desile da je Zakon usvojen, cijena bi i dalje ostala najzniža u regionu. SNSD je izračunao da bi putevi sa povećanom akcizom dobili 25 miliona KM na stavci koja je namjenska. Ovim zakonom bi dobili nekoliko važnih stvari", poručio je Dodik.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.