Kimova djeca: Kako izgleda djetinjstvo u Sjevernoj Koreji

Pod diktaturom

Kimova djeca: Kako izgleda djetinjstvo u Sjevernoj Koreji

Piše: Radio Sarajevo

Već nekoliko dana vlada prava drama diljem svijeta, zbog dešavanja u Sjevernoj Koreji, gdje režim uprkos upozorenja svjetskih sila nastavlja testiranje brojnog naoružanja.

Sve to ponovo je u fokus vratilo život u najkontroverznijoj zemlji svijeta, te brojni mediji ovih dana opisuju kako to izgledaju odrastanje u život u Sjevernoj Koreji, prenosi britanski Daily Mail.

Nasmijana djeca u raznim kostimima prizor je koji nikako ne možemo povezati sa diktatorskim režimom koji vlada u Sjevernoj Koreji, ali ova predivna lica snimio je fotograf Pierre Depont, koji je posjetio zemlju Kim Jog Una.


Govoreći za britanski mediji, Depont je kazao kako ga je Sjeverna Koreja "fascinirala svojom izoliranošću, u današnjem svijetu koji je u potpunosti globaliziran".

Ističe kako je u Pyongyangu vidio brojne porodice koje se odmaraju, ali dodaje i kako je riječ o porodicama koje su odane režimu i koje dobijaju nagradu u vidu luksuza. Ostatak zemlje, pak, u potpunosti je drugačiji, a sveono što se režimski mediji plasiraju u javnost potpuno je profiltrirano i očišćeno od svih negativnosti.

 


 


Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.