<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte DETALJNU vremensku i biometeorološku prognozu do ponedjeljka

IZGLEDI

Saznajte sve o vremenu do ponedjeljka...

22. april 2017, 12:00

Danas u Bosni u jutarnjim satima mraz i prohladno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovni i jugozapadnim djelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Krajem dana i tokom večeri postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na planinama i do -11, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 8 do 15, na jugu do 17 stupnjeva.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno oblačno. Poslije podne uz postepeno naoblačenje moguća je mjestimična i slaba kiša. Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu od 13 do 16 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno . Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u Hercegovini i jugozapadnim djelovima mjestimično i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 11 do 17, na jugu od 15 do 19 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Subota - Nakon vedrije noći, u većem dijelu zemlje jutro će biti najhladnije u posljednjih nekoliko dana, stoga je preporučljivo biti oprezniji i prikladno se odjenuti. Potom će djelimično otopliti, ali još uvijek uz temperature neuobičajeno niske za ovaj period. Poželjno je umanjiti aktivnosti, naročito astmatičari i hronični bolesnici sa kardiovaskularnim problemima.

Nedjelja - Niže temperature, uz povećanu naoblaku i slabije padavine, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Jutarnji sati će biti svježiji, stoga je neophodno u ovom periodu posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Na jugu malo toplije i ugodnije, pri tome uz sjeverno strujanje koje će povremeno uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

U ponedjeljak nakon hladnog, mjestimično tmurnog jutra, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati, najprije na zapadu, a do kraja dana i u ostatku zemlje. Uz porast temperatura i južno strujanje, tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti.