<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko je misteriozni Saša koji je naljutio Dodika

Banjaluka

Za problem sa Izraelom kriv je Saša Nikolić!

21. april 2017, 12:00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je za diplomatsku notu, u kojoj se navodi da Predstavništvo RS u Izraelu ne postoji i da Arie Livne nije predstavnik Srpske u toj zemlji, kriv izvjesni Saša Nikolić, koji je ''instrumentalizovao Ministarstvo inostranih poslova Izraela.''

Dodik je novinarima rekao da je Predstavništvo organizovano kao preduzeće koje vrši svoju funkciju', a da je za sve kriv izvjesni Aleksandar-Saša Nikolić, koji je jedno vrijeme radio kao pomoćnik šefa Predstavništva Republike Srpske u Izraelu.

''Arie Livne je više učinio za Republiku Srpsku nego Branislav Borenović i Igor Crnadak zajedno i nikad nije zlouptrijebio novac RS'', poručio je Dodik. On je dodao da će poslati pismo u Izrael i vjerovatno otići tamo u narednih mjesec ili dva kako bi se situacija razriješila.

A ko je ustvari Aleksandar Saša Nikolić?

N1 saznaje da se radi o čovjeku bliskom saradniku Abigdora Libermana, aktuelnog ministra odbrane Izraela, a ranijeg ministra vanjskih poslova te države.

Aleksandar Saša Nikolić je bio prisutan i na posljednjem sastanku ministara vanjskih poslova BiH Igora Crnadka i ministra Libermana koji je održan u martu.