Dodik: Ne priznajem snijeg u aprilu; Izetbegović: Samo sabura, neka se preispita odakle je došao!

Satira

Dodik: Ne priznajem snijeg u aprilu; Izetbegović: Samo sabura, neka se preispita odakle je došao!

Piše: Sarajevo 365

Bakir Izetbegović je preko Face TV-a upozorio Bošnjake da ne treba žuriti sa ocjenama da je snijeg pao, već da treba uz pomoć sabura sačekati dok se ne oformi neovisna Komisija sastavljena od stranaca, koji će objektivno preispitati trenutne vremenske prilike u Bosni i Hercegovini

 Predsjednik RS Milorad Dodik je za PTPC izjavio kako on ne priznaje snijeg koji pada u aprilu, dok je Bakir Izetbegović zatražio od nadležnih organa da se preispita odakle je snijeg stigao, a Dragan Čović sumnja da je ovo još jedan dokaz ugroženosti Hrvata u Federaciji BiH, saznaje Sarajevo365.com.

Milorad Dodik je potvrdio da njemu neće biti problem priznati da u cijeloj BiH pada snijeg, ali samo ako to Srbi iz Republike Srpske putem referenduma odobre, a ne zato što meteorolozi iz Sarajeva tvrde da pada snijeg, što je, kako otkriva Sarajevo365.com, prema Dodikovom mišljenju još jedna vrsta provokacije koja dolazi iz Sarajeva s namjerom da se oslabe institucije RS-a.

Bakir Izetbegović je preko Face TV-a upozorio Bošnjake da ne treba žuriti sa ocjenama da je snijeg pao, već da treba uz pomoć sabura sačekati dok se ne oformi neovisna Komisija sastavljena od stranaca, koji će objektivno preispitati trenutne vremenske prilike u Bosni i Hercegovini. Dragan Čović je za HRT1 dao kratku izjavu u kojoj optužuje antievropske snage iz BiH da ovakvim naglim promjenama pokušavaju natjerati Hrvate iz BiH da odu u toplije krajeve Hrvatske.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.