Nema zime za vrh RS-a: Pale najnovije skupocjene limuzine za Cvijanović i članove ličnog obezbjeđenja

95 VOZILA

Nema zime za vrh RS-a: Pale najnovije skupocjene limuzine za Cvijanović i članove ličnog obezbjeđenja

Piše: BNTV

Novim službenim automobilom Vlada je počastila i pratioce iz premijerkinog ličnog obezbjeđenja

 Uprkos brojnim finansijskim problemima, premijerka i pojedini ministri odučili su da se počaste novim službenim automobilima.

Željka Cvijanović počastila se novom limuzinom. ’’Audi A8’’ – cijena 200. 000 maraka- javlja BNTV

Novim službenim automobilom Vlada je počastila i pratioce iz premijerkinog ličnog obezbjeđenja.

Novi ’’Passat’’. Cijena 70.000 KM. To su informacije koje su se pojavile u javnosti. Standardno, iz Vlade na sve to – nema odgovora.

Da se održi nivo – potrudio se i ministar trgovine i turizma, Predrag Gluhaković. Poznat je po tome što izbjegava odgovore na novinarska pitanja, ali, zato ne bježi od luksuza.Ministarstvo planira da za novi automobil potroši 114 hiljada maraka. Trenutno raspolažu sa četiri. Ministar tvrdi da je nabavka novog vozila neophodna jer su postojeća stara.

Početkom februara i Ministarstvo finansija RS „ponovilo“ se sa tri nova službena automobila marke „pežo“. Cijena jednog vozila sa kompletnom opremom dostiže cijenu i do 70 000 KM.

Opšta besparica i ekonomska kriza po svemu sudeći ne dotiče one koji sjede na Trgu Republike. Nabavka luksuznih vozila ’’prikrivena’’ je u stavci ’’Izdaci za nabavku postrojenja i opreme’’ u okviru budžeta za ovu godinu.

Revizori godinama upozoravaju na brojne nepravilnosti pri korišćenu službenih vozila. Utvrdili su da je broj automobila kojima raspolaže Vlada veći nego što bi trebao da bude.

Vozni park Vlade Srpske ima najmodernije automobile. Samo sedam ministarstava raspolaže sa čak 95 vozila. Revizija je pokazala da su službeni automobili korišteni u privatne svrhe, van radnog vremena.

Niko nije kažnjen za propuste. Bez obzira na brojna dugovanja, loš standard građana i tešku neimaštinu – vlast ne štedi na sebi.

Nastavljaju sa starom praksom – trošenja šakomi kapom na popunjavanje i onavljanje voznih parkova.

 Više pogledajte u video prilogu:

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Moze se moze, ima se kredita.
Objavljeno:
Široko, ima se, može se!!!!! Narode u kontejner, bolje niste ni zaslužili.... Molim redakciju Buke, da ne objavljuje socijalno-humanitarne tekstove.....
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.