<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pernar jednom rečenicom nesvjesno dokazao koliko je politika u Hrvatskoj jadna i besmislena

Status

Da političke stranke u Hrvatskoj ne znaju, ne mogu i nemaju sposobne ljude, poznato je odavno. No Ivan Pernar i Živi zid ovaj su put postavili nove standarde i nesvjesno (do)kazali koliko je zapravo domaća politička scena jadna i besmislena.

24. april 2017, 12:00



Živi zid, naime, ljude za liste traži oglasom na Facebooku.

"Ako ste iz Šibensko kninske ili Zadarske županije, a htjeli bi biti naši kandidati na predstojećim lokalnim izborima, javite mi se u inbox. Isto vrijedi i za sve ostale županije, ali ove dvije pogotovo", napisao je Pernar na svom Facebooku.

Dakle, jasno je da Živi zid nema dovoljno ljudi koje bi poslao na lokalne izbore, a kadrove traži manje od mjesec dana prije prvog kruga istih. Ako politiku na trenutak shvatimo kao ozbiljno zanimanje, možemo se upitati kako će Živi zid u tako malo vremena naći ljude od povjerenja koji se slažu s njihovim stavovima, a koji su sposobni donijeti promjene u sredinama gdje vrše političku dužnost.

No, čini se da je Živom zidu važnije izaći na što više mjesta.

Sličan oglas Pernar je ponovio i sinoć.

"Ako ste iz Bjelovarsko bilogorske županije i želite biti na našoj listi za lokalne izbore javite se. Isto vrijedi i za sve ostale županije. Da bi se popunile sve liste treba nam čak 13.000 ljudi! Toliko u HR ima profesionalnih političara, vjerovali ili ne! Sve dok ne uđemo u njihove strukture, ne možemo slomiti njihov sustav", napisao je Pernar kojemu je očito cilj popuniti sve liste, to rade metodom "daj šta daš".