<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Građani čuvaju park u Zagrebu, stigla policija, a gradonačelnik Bandić navodno šalje pojačanje

Zagreb

NA Savici cijelo jutro vlada prava drama, a koja je samo nastavak jučerašnjih događaja. Zapravo, priča o parku na Savici proteže se već godinama, a novi nastavak prati portal Index.hr zadnja dva dana.

24. april 2017, 12:00

NA Savici cijelo jutro vlada prava drama, a koja je samo nastavak jučerašnjih događaja. Zapravo, priča o parku na Savici proteže se već godinama, a novi nastavak pratimo zadnja dva dana.

Podsjetimo.

Jučer su stanovnici Savice u Zagrebu organizirali zatrpavanje rupa koje iskopali bageri u najvećem parku u tom naselju i na to mjesto posadili oko 130 sadnica cvijeća. Više od stotinu građana uzelo je u ruke lopate, krampove i motike u akciji nazvanoj "Zatrpaj rupu, posadi cvijet".

To je bio odgovor na Bandićevu najavu novog parka. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u utorak navečer u parku na Savici postavio ploče s izgledom novog parka koji bi se napravio na mjestu sadašnjeg, a već u srijedu u ranim jutarnjim satima započeli su radovi. U inicijativi "Čuvamo naš park" tvrde da preuređenje parka uključuje betonizaciju 42 posto parka na koje se stavlja tartan i plastika te umjetna trava.

Pod okriljem noći u park došli bageri

Priča je novi nastavak dobila već jutros. U gerilskoj akciji tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak gradski službenici postavili su novu ogradu u parku na Savici. Postavljanje ograde počelo je već u pet sati ujutro, a do sedam sati već su odgovorili ogorčeni građani. Naime, radovi gradskih komunalaca pod okriljem noći doslovno je probudila stanovnike koji su se brzo organizirali i stali ispred bagera, a tamo još uvijek stoje.

"Pod okriljem noći, oko 4 ujutro djelatnici Zrinjevca dopremili su dio ograda i do 5:30 ih postavili djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica.
Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park spriječilo je oko 6:30 dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka.

Trenutno radovi u parku stoje, a kod parka dežura oko 25 članova Inicijative", objavili su iz Inicijative Čuvamo naš park.

Kako saznajemo s terena, šuška se da bi uskoro trebalo doći još komunalaca i da bi radovi trebali početi. U prilog tome govori i činjenica što je na Savicu stigla i policija. Milan Bandić je, pak, uhvaćen kako roštilja u jednom dvorištu stotinjak metara od parka. U svakom slučaju, i danas će biti napeto u parku na Savici.