<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Konkurs za Filmski festival „Uhvati film“

FILM

Humanitarna organizacija “PARTNER”, Banja Luka (BiH), Kreativno-afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad (SR), Udruga “SPIRIT”, Rijeka (HR) i Nevladino udruženje “ART 365 ”, Podgorica (CG) raspisuju KONKURS ZA FILMOVE na 16. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL “UHVATI FILM” na temu invalidnosti i filmove čiji su autori/ke (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom

13. april 2018, 12:00

ilmski festival “Uhvati film“ obuhvata projekcije na temu invalidnosti, kao i prateće programe. Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu a zatim i u Banjoj Luci, Rijeci  sa ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Festival „Uhvati film“ je usmjeren na širu javnost, jer nam je cilj da nas društvo prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da afirmišemo ideju o festivalu filmova o osobama sa invaliditetom čiji su autori osobe sa invaliditetom a samim tim i mijenjamo svijest.

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima/kama, scenaristima/kinjama i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Konkurs za ovogodišnji Festival je otvoren do 01. 06. 2018.


Uslovi konkursa:

  1. Tema: Invalidnost *

  2. Trajanje: do 30 minuta

  3. najmanje DVD kvalitet **

  4. da imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku***


Uz film/ove obavezno na e-mail [email protected] dostaviti i:

  • popunjen prijavni formular, koji možete skinuti na sajtu festivala uhvatifilm.org

  • biografiju autora

  • 2 fotografije iz filma

  • dijalog lista u srt formatu.

  • trejler (ako postoji)


Filmovi koji budu izabrani po ocijeni stručnog biće prikazani u  okviru 16. Filmskog festivala „Uhvati film!“ tokom septembra 2018. godine u Novom Sadu (SR) i ulaze u uži izbor za  prikazivanje u Banjoj Luci (BiH) koji će se održati u oktobru, zatim, u Rijeci (HR) i CG, ali i u okviru postprodukcije - Filmskog karavana u gradovima navedenih država.

Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu.

Filmovi se mogu dostaviti putem interneta (Festhome ili Clickforfestivals, Filmfreeway, You Tube, WeTransfer, Vimeo..) ili poštom (u 2 kopije) poštom (na jednu od ovih adresa):

Za sve detalje u vezi konkursa i samog festivala možete nas kontaktirati na mailove: [email protected] i [email protected], a možete posjetiti i sajt Festivala:   http://bih.uhvatifilm.org i Facebook stranicu „Uhvati FILM – BiH“ na kojima redovno objavljujemo novosti vezane za Festival.