<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Laibach najavljuju novi album i iznova pišu rok istoriju (VIDEO)

MUZIKA

Slavni slovenački bend Laibach najavio je svoj novi album “Also Sprach Zarathustra” koji će biti objavljen 14. jula ove godine za izdavačku kuću Mute.

28. april 2017, 12:00

“Also Sprach Zarathustra” je njihovo prvo izdanje nakon albuma “Spectre”, objavljenog 2014. godine.

Muzika koja će se naći na albumu je originalno bila namijenjena za pozorišnu adaptaciju romana “Tako je govorio Zaratustra”, koja je svoju premijeru imala u martu prošle godine. Album “Also Sprach Zarathustra” je zapravo unaprijeđena verzija muzike kreirane za gorepomenutu predstavu.

Njihova kontroverzna turneja u Sjevernoj Koreji 2015. godine dovela ih je u žižu svjetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rok bend koji je ikada svirao tamo. Njihovo cjelokupno iskustvo kao i sam nastup zabilježio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film “Liberation Day”.

Laibach svoju turneju započinje u nastupom u Južnoj Koreji, gdje u istoriju ulaze kao prvi rok bend koji je ikada nastupao i u Sjevernoj i u Južnoj Koreji. Među zakazanim nastupima na turneji nalazi se i koncert u Zagrebu na kom će ih pratiti i simfonijski orkestar RTV Slovenije.

Bosonoga