<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srbija podigla borbenu gotovost zbog Makedonije

Srbija

Građani Srbije mogu mirno da spavaju, Srbija je mirna i stabilna, podigli smo borbenu gotovost vojske tamo gde je trebalo, rekao je večeras Aleksandar Vučić, premijer i novoizabrani predsjednik Srbije.

29. april 2017, 12:00

U Vladi Srbije održana je sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti koju je premijer Aleksandar Vučić sazvao sinoć, poslije eskalacije krize u Makedoniji.

Gostujući na RTS-u, Vučić je rekao da je situacija u Srbiji mirna i stabilna.

"Danas nismo izlazili sa zaključicima jer ima tu vojnih i drugih tajni, ali građani Srbije mogu da budu mirni. Podigli smo funkcionalnu interoperabilnost - odnosno borbenu gotovost jedinica tamo gde je to potrebno. Spremni smo da odgovorimo na svaki izazov. Naš najviši i vitalni cilj jeste očuvanje stabilnosti", rekao je Vučić.

Srpski premijer je poručio da je "naš najviši cilj očuvanje mira i stabilnosti".

"Nismo govorili laži pre nekoliko meseci o tome koliko ima problema u regionu. I danas se to vidi. Ovo je vreme bremenito mnogim izazovima, ima mešanja spolja, unutrašnjih problema. Uvek ćemo imati na to odgovarajući odgovor", rekao je Vučić za RTS.