Video koji je osvojio svijet  – kako običan dan vidi mama, a kako dijete?

Video koji je osvojio svijet – kako običan dan vidi mama, a kako dijete?

Piše: Buka

Često se kaže da su u roditeljstvu dani dugi, a godine kratke. Divan video koji je osvojio svijet ističe upravo one obične dane koji mamama izgledaju beskrajno dugo i to šta oni zapravo znače djeci.

U čast Dana majki, vloger Esther Anderson kreirao je ovaj video koji prikazuje kako jedan običan dan izgleda iz dvije perpektive – prvo iz mamine, a onda iz ćerkine.

Dok je mama umorna i istrošena, pokušavajući da sve postigne, i pred očima su joj samo oni teški momenti, uspomene njene male ćerke pokazuju nešto sasvim drugo. Ona se sjeća samo lijepih trenutaka dana koji je protekao.

Ono što je nama, odraslima, možda normalno, za njih je magija. Za njih je to, možda, najbolji dan u životu.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.