Radnici “Arselor Mitala” krenuli ka Banjaluci, policija zaustavila dampere, opsadno stanje ispred Skupštine

Protest

Radnici “Arselor Mitala” krenuli ka Banjaluci, policija zaustavila dampere, opsadno stanje ispred Skupštine

Piše: Buka

Radnici “Arselor Mitala” s pet autobusa su krenuli za Banjaluku. Dio njih će pješke ići od Prijedorske petlje pred Narodnu skupštinu Republike Srpske. Prema Banjaluci je krenuli i pet rudarskih mašina među kojima su tri dampera. Policija okupirala NSRS

Radnici “Arselor Mitala” rano jutros počeli su da se okupljaju u rudniku Omarska sa namjerom da izvezu rudarsku mehanizaciju na ulicu i blokiraju saobraćaj.

 

U prvi mah nije poznato da li će blokirati saobraćaj u  Omarskoj i preseći putni pravac Banjaluka-Prijedor, ili će krenuti za Banjaluku da mašinama blokiraju Prijedorsku petlju kao što su ranije najavljivali.

 

Policijska uprava Banjaluka u ponedelak je obavestila Sindikat “Arselor Mitala” da za blokadu Prijedorske petlje nisu ispunjeni zakonski uslovi.

 

Međutim, radnici su odmah kazali da neće poštovati zabrane. Govorili su da ukoliko ne budu mogli da izađu s mašinama na ulicu, da će pješice krenuti za Banjaluku, neki od njih i autobusima pred Narodnu skupštinu Republike Srpske, što su, po svemu sudeći i ispoštovali.

 

Između ostalog, četvorica radnika štrajkuju u Banjaluci ispred NS Republike Srpske. Oni su za BUKU rekli da očekuju da će poslanici odbaciti odluku Vlade i da ostaju do kraja.

 

"Tražimo da Vlada povuče odluku o prodaji 64,99 odsto akcija državnog kapitala dok ne dobijemo čvrste garancije za naša radna mesta od eksperata rudarske, pravne i ekonomske struke. NEĆEMO GLAD i BIJEDU", piše na transparent, koji su radnici postavili ispred NS Republike Srpske.

 

Komentari na tekst (5)
Objavljeno:
I najvece probleme rjesava:
casica rakije u obliznjoj kafani...

Taman da se zaboravi zbog cega je i strajkovao 5 minuta prije rakijice
Objavljeno:
Zanimljivo, policiju placas da te tuku.
Objavljeno:
Nema nista od toga..Njih ce Dodik na pice pozvati i sve biti poslije uredu.Zivi bili pa vidjeli!
Objavljeno:
A sada svi na pojednu lozu...tu u kantini vlade ,kod Mice
Objavljeno:
Konačno konkretna akcija! Možda na ulice izađu i drugi oštećeni, ozlojeđeni i pritisnuti sada?
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.