<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bakir Izetbegović: Nisam znao da moja supruga ne smije putovati mojim automobilom

Automobil

O aferi službeni automobil oglasio se Bakir Izetbegović

18. maj 2017, 12:00

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u ekskluzivnom gostovanju u emisiji Pressing na N1 govorio o aktuelnom stanju bh. vlasti, političkim previranjima i  stanju u bh. društvu.

O "aferi službeni automobil" kazao je da nije znao da mu supruga radi vlastite sigurnosti ne može koristiti njegov službeni automobil.

"Nisam znao da moja supruga ne smije putovati mojim automobilom. To se nigdje na svijetu ne problematizira. Ako moja supruga može nastradati zbog toga što sam ja član Predsjedništva, onda se ja moram pobrinuti da je zaštitim. Kada sam rekao svom vozaču da je odveze, niko mi nije rekao da to ne može. Nigdje na svijetu nemate da supruga jednog člana Predsjedništva nije zaštićena. Uredu, nisam znao i ja ću se dalje pobrinuti za svoju suprugu".

Podsjetimo kako ovaj službeni automobil automobil kojim je gospođa Izetbegović putovala u Tuzlu ne pripada Bakiru Izetbegoviću, već je on u vlasništvu Predsjedništva BiH, odnosno građana BiH.