Ako dobijete ovu poruku na WhatsAppu ni u kojem slučaju nemojte odgovoriti na nju

Mreže

Ako dobijete ovu poruku na WhatsAppu ni u kojem slučaju nemojte odgovoriti na nju

Piše: Buka

Radi se o prevari,

AKO dobijete poruku na WhatsAppu u kojoj vas se poziva da promijenite boju aplikacije, ignorišite je. Radi se o prevari, piše Indy100.

Stranica koja šalje te poruke koristi ćirilična slova kako bi njezin naziv izgledao poput naziva WhatsAppa, a poruka koju šalju glasi: "Nove boje za WhatsApp, sada možete promijeniti vaš WhatsApp i staviti vašu najdražu boju". U nastavku navodi da je opcija dostupna za iOS, Android, Windows i Blackberry uređaje.

Zatim vas traži da podijelite ovu stranicu s 12 vaših prijatelja radi "verifikacije". Jednom kad vas "verificiraju" kažu da je dodatak aplikaciji moguć samo putem desktop verzije i traže vas da instalirate dodatak pod nazivom "BlackWhats".

Nakon što poduzmete te korake, umjesto lijepe boje WhatsAppa dobit ćete viruse. Dodatak je uklonjen od strane Googlea no izgledao je poprilično uvjerljivo i imao četiri zvjezdice od 55 glasova.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.