Zvizdić: Usvajanje akciza ima većinu, pokrećemo ponovo proceduru

sarajevo

Zvizdić: Usvajanje akciza ima većinu, pokrećemo ponovo proceduru

Piše: Blic

Imamo informacije da je u Parlamentu BiH osigurana parlamentarna većina kako bi ponovo pokrenuli procedure za usvajanje seta zakona o akcizama, izjavio je predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

 

Savjet ministara BiH će napraviti novi krug razgovora. Incijativa mora krenuti ponovo od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Obavićemo razgovore, posebno sa Savezom za promjene, MMF i drugim učesnicima, posebno o pitanju ugradnje odredbi o plavom dizelu u zakonu – rekao je Zvizdić.

Naglasio je da je pitanje akciza s polja struke, konkrentih činjenica, benefita koje bi dobili, prebačeno na polje politikanstva i istakao da je akciza jedan od najefikasnijih instrumenata za izgradnju putne infrastrukture.

U Domu naroda je to prošlo bez ikakvih problema. Čini mi se da unutar Parlamenta BiH treba raditi na objedinjavanju političkih partija koji zaista žele infrastrukuturni i ekonomski razvoj BIH, rekao je Zvizdić.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.