BLASFEM - prvi feministički festival u Banjaluci
Foto: BASOC

FEMINIZAM

BLASFEM - prvi feministički festival u Banjaluci

Piše: BUKA

BLASFEM je prvi banjalučki feministički festival u Banjaluci koji će se održati u Banjalučkom socijalnom centru (BASOC-u) 2. i 3. juna.

Festival  ima za cilj da promoviše ženska prava, probleme i izazove te progovori o feminizmu transgeneracijski, transistorijski i regionalno.

Ove godine su u fokusu teme poput migracija, radnica, materinstva na poluperiferiji u neoliberalnom kapitalizmu i pisanja za različite medije i kroz razlišite žanrove te ukaže kako solidarno i zajedno žene sa prostora mogu raditi i stvarati zajedno da poboljšaju svoj položaj u društvu bez obzira na etničku pripadnost, klasu ili seksualnu orijentaciju.

Festival ima bogat kulturno-zabavni program sa otvorenim razgovorima, panelima, performansima, izložbama, radionicama i koncertima.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.