<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

POTVRĐENO: Mercator se vraća u BiH, preuzima Konzum i Velpro!

Merkator se vraća

Ramljak je izjavio da će Mercator preuzeti Konzum i Velpro u Bosni i Hercegovini, te se obavezao da će vratiti sve dugove dobavljačima

25. maj 2017, 12:00

 Ante Ramljak, povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor, ocijenio je na današnjem sastanku u Sarajevu, da sve kćerke u BiH koje su proizvodnog karaktera posluju veoma dobro, ali da Konzum i Velpro posluju sa nezadovoljavajućim rezultatima. Dodao je da će zbog toga, Mercator preuzeti Konzum i Velpro u Bosni i Hercegovini, te se obavezao da će vratiti sve dugove dobavljačima.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o pravcu rješavanja problema u ovom koncernu i njegovim firmama-kćerkama u BiH. Sastanku su prisustvovali ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, te povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor, Ante Ramljak, koji je predstavio Akcioni plan sa konceptom i pravcem rješavanja problema u ovom koncernu i njegovim firmama-kćerkama u BiH.

Takođe, prisustvovao je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, predstavnici nadležnih BiH i entitetskih institucija, "Agrokorovih" kompanija u BiH i predstavnici "Agrokora".