<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prva velika ispovijest Olivera Dragojevića za srpske medije poslije rata: Šta je poručio morski vuk?

30 GODINA NIJE ZAŠAO U SRBIJU

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i rijetko davao izjave za ovdašnje medije

25. maj 2017, 12:00

U velikom intervjuu pričao je i o sjećanjima na nastupe u Beogradu, kako su lupeži oteli našu budućnost, šta ga uznemirava u današnjem svijetu, nostalgiji, o Titovoj smrti, o Splitu, Hajduku...

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i rijetko davao izjave za ovdašnje medije.

Urednik Nedeljnika Branko Rosić prošlog vikenda se u Splitu sjedio je nekoliko sati u Splitu sa jednim od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Intervju sa Oliverom Dragojevićem objavljen je u novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 25. maja.

Dragojevića ne zanima politika. Smatra da je politika prljav posao i jedni bi se angažovao ako bi prijetila ekološka katastrofa njegovom moru.

"Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim".

 Po jednom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Twista. On o tome kaže:

"Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savjet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata".

Izvor Nedeljnik