<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovaj LIJEK svi imate u kući, a ako ga stavite u veš-mašinu, desiće se MAGIJA!

Savjeti

Oduševiće vas koliko je jednostavan i jeftin trik da ponovo izbijelite svoju odjeću. Sigurno ga je znala i Biljana iz popularne makedonske narodne pjesme

27. maj 2017, 12:00

Ako je vaš bijeli veš s vremenom dobio sivkaste ili žućkaste nijanse, ne morate da koristite teške hemikalije poput varikine i drugih izbjeljivača. Sve što vam je potrebno već imate, a izbijeliće vaše rublje bez opasnosti po okoliš i zdravlje vaših najmilijih.

Verovali ili ne, u pitanju su tablete acetilsalicilne kiseline (lijeka poznatijeg pod imenima aspirin, andol, midol, anbol… koji se dobija iz korijena bijele vrbe).

Postupak je jednostavan: 2 tablete od 500 miligrama ovog lijeka rastvorite u kadici u koju ste sipali 7-8 litara tople vode, pa potopite veš i ostavite ga preko noći.

Slijedećeg jutra stavite veš u mašinu, dodajte još par tabletica i stavite na uobičajeni program za pranje. Rezultati će vas oduševiti.

Sve mrlje na odjeći će nestati, a posteljina, peškiri, gaćice, majičice i drugo rublje će ponovo biti bijelo, kao kad ste ga kupili.