<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Građanska inicijativa: Hidajet Miljković pokrenuo peticiju za izgradnju dječijeg igrališta na Starčevici

IGRALIŠTE

Miljković je pozvao građane Banja Luke da pomognu u prikupljanju potpisa, a potpisi se mogu dati na mjestu gdje se sada nalazi improvizovano igralište.

11. juni 2017, 12:00

Hidajet Miljković živi u ulici Slobodana Kusturića u ulici koja pripada najmnogoljudnijem dijelu grada Banja Luke, Stačevici.

Pošto ovaj dio grada hronično pati od nedostatka igrališta za djecu, a radi se najvećem banjalučkom naselju, odlučio je da pokrene inicijativu i da uz pomoć sugrađana i komišija obezbjedi najmlađima mjesto gdje bi mogli da provode svoje djetinjstvo.



"Evo krenuli smo sa nekim divljim dječijim igralištem, kako bi svojim najmlađim članovima porodice obezbjedili koliko toliko sigurnu zonu za igranje bez stakla, konzervi i ostalog smeća. Pokrenuli smo peticiju početkom ove sedmice i ovom prilikom pozivam sve zainteresovane građane da nam pomognu u prikupljanju potpisa sa kojim ćemo izaći pred djelatnike mjesne zajedenici Starčevica, ali i Upravu grada Banja Luke da nešto učine po ovom pitanju", izjavio Miljković u razgovoru s novinarom BUKA MAGAZINA.

Miljković je prije tri sedmice i označio mjesto gdje bi trebala da bude potencijalno igralište, a ova zona je fantastična za djecu jer se nalazi na povećem travnjaku, između bulevara Desanke Masimović i ulice Jug Bogdana, gdje postoje i drvoredi, tako da mjesto odiše prirodnim ambijentom.



"Ovo mjesto je ideano za dječiju igru i bilo bi poželjno da se napravi malo šire  igralište koje bi bilo ograđeno, jer se u blizini nalaze dvije frekfrentne ulice. Na taj način bi sačuvali i drveće, a ne bi bilo loše da zasadimo novo, jer drveća jesu pluća svakoga grada", objasnio je savjesni sugrađanin.

Od početka ove sedmice Miljković je uspio da sakupi više od stotinu potpisa i nada se da će i uz pomoć medija ova inicijativa doprijeti do njegovih sugrađana i na taj način povećati mogućnost što bržeg prikubljanja broja potpisa potrebnog da se zadovolji zakonska regulativa.

"Mi ne tražimo velika ulaganja. Za početak nam je najpotrebnije da se igralište ogradi i da se napravi par klupa i stolova. Ovo mjesto se nalazi na prostoru između zgrada gdje zaista ima mnogo djece i bilo bi ružno da se naš zahtjev ne uvaži. Vremenom se mogu napraviti i neki tobogani, vrteške i ostale sprave za igranje, ali za sada bi bilo dovoljno ovo što sam spomenuo", bio je jasan Miljković koji je na ovom mjestu među drvećem već napravio malene ljulje koje su, kako on kaže, na svu sreću i radost djece uspjele da se očuvaju i posluže svojoj svrsi više od dvije godine.



Miljković je pozvao građane Banja Luke da pomognu u prikupljanju potpisa, a potpisi se mogu dati na mjestu gdje se sada nalazi improvizovano igralište.

"Ja sam skoro svaki dan sa svojom djecom ali i ostalim roditeljima na  ovom mjestu od 11 do 14 časova i od 18 do 21 čas, pa očekujem da podrška naših sugrađana neće da izostane, jer ovo je inicijativa koja je pokrenuta zbog sviju nas", rekao je Miljković.

Napominjemo da se improvizovano igralište nalazi na travnjaku između bulevara Desanke Maksimović i ulice Jug Bogdana (u blizini supermarketa AS i benzinske pumpe Benz), naselje Starčevica.