<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Banjaluci se otvara prva Biblioteka igračaka

IGRAČKE

Centar „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ Banja Luka sutra u 11 časova otvara prvu Biblioteku igračaka u Republici Srpskoj i BiH, namijenjenu djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

22. juni 2017, 12:00

Željka Perišić Ninković, direktorica je Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dajte nam šansu-Zvjezdice” kaže da u ovoj Biblioteci igračaka djeca i mladi, mogu da iznajme igračke na određeni vremenski period, bez nadoknade, što predstavlja i oblik podrške porodicama djece sa poteškoćama u razvoju.

"Na ovaj način ćemo igračke, koje su često jako skupe, učiniti dostupnim djeci i porodicama iz svih socijalnih grupa. Igračke mogu da se iznajme ili da se u prostoru naše Biblioteke djeca igraju sa njima. Biblioteka igračaka posjeduje preko 200 igračaka, iz različitih kategorija, kao što su didaktičke igračke, društvene, edukativne i kreativne igre, puzle, te igre koje podstiču razvoj govora, komunikacije, koordinacije, vizuelne pažnje, pamćenja i fine motorike", kaže Željka Perišić Ninković.