<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Državljanin BiH uhapšen na MGP Orašje zbog ubistva: Traži ga CJB Banjaluka

HAPŠENJE

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, u nedjelju je uhićen G. M. (1983.) za kojeg je utvrđeno da ga potražuje Centar javne bezbjednosti Banja Luka zbog kaznenog djela ubojstvo.

26. juni 2017, 12:00

Državljanin BiH G. M. predan je službenicima Policijske stanice Šamac MUP-a RS-a.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak, pri ulasku u BiH, 24. lipnja uhićen je Đ. B. (1981.) kojeg potražuje Kantonalni sud u Zenici zbog kaznenog djela "teški slučajevi razbojništva i razbojničke krađe". Službenici Jedinice granične policije Zvornik predali su državljanina Republike Srbije službenicima Odjeljenja sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Istog dana službenici Jedinice granične policije Orašje uhitili su M. F. (1984.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela "šumska krađa". Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Šamac i predan je službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Jedinice granične policije Doljani 24. lipnja u ilegalnom prelasku državne granice otkrili su dva državljana Republike Turske. U skladu sa Zakonom o strancima, ilegalni migranti prekršajno su procesuirani i predani su Službi za poslove sa strancima, saopštila je Granična policija BiH.