<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Glumica Slađana Zrnić najbolja glumica na festivalu u Skoplju

SKOPLJE

Bravo Slađo...

27. juni 2017, 12:00

Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, gospođa Slađana Zrnić proglašena je najboljom glumicom IV Međunarodnog festivala „GOLA MESEČINA“ 2017 koji se održava u Skoplju od 19. do 26. juna, u organizaciji „TEATAR KOMEDIJA SKOPJE“, za ulogu Gine u predstavi NPRS „Ožalošćena porodica“ autora Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Nikole Pejakovića.

U obrazloženju nagrade kaže se da je Slađana Zrnić nagrađena zbog besprekornog vladanja scenom i atmosferom u samoj predstavi, koja je kako je žiri primijetio, odličan koncept kućnog reditelja NPRS, Nikole Pejakovića.

Makedonci su i dalje domaćini broj jedan. Skoplje nas je ugostilo savršeno, publika festivala "Gola mesečina" je fenomenalna, mi smo dobro igrali, šta nam više treba - podijelila je utiske na svom "Fejsbuk" profilu glumca Slađana Zrnić, a nakon proglašenja najboljom glumicom napisala je da je srećna.

Slađana Zrnić, je glumica koja svojim talentom i harizmom osvojila scenu Narodnog pozorišta RS u Banjaluci, zakoračila je u svijet profesionalne glume sa prvom generacijom glumaca na banjalučkoj Akademiji umjetnosti. Međutim, ona uvijek ističe da se ovim poslom bavila i amaterski godinama prije akademije i da ju je gluma na neki način sama pronašla.

Specijalizira se za žanr mjuzikla.