Nevena i Goran istrčali su Vučko trail od 65 KM: “Prošli smo kroz predjele koji oduzimaju dah, sve podsjeća na naše pretke” (FOTO)
Foto: Goran Malešević, Nevena Sojaković i Duško Momić

TRČANJE

Nevena i Goran istrčali su Vučko trail od 65 KM: “Prošli smo kroz predjele koji oduzimaju dah, sve podsjeća na naše pretke” (FOTO)

Piše: Maja Isović Dobrijević

Nevena Stojaković i Goran Malešević iz Banjaluke proteklog vikenda istrčali su Vučko trial trku u dužini od 65 kilometara.

Njih dvoje su trčali u humane svrhe, Nevena je trčala za Saru Vujinović, a Goran za Roditeljsku kuću.

Ova trail trka bila je teška, a sam završetak trke je već uspjeh sam po sebi. Nevena je osvojila drugo mjesto u ženskoj konkurenciji, a Goran deseto mjesto u ukupnoj konkurenciji.

 

 

Nevena Stojaković kaže da je ovo trail trka na kojem se dobro moralo paziti kuda se ide da visina ne bi otišla preko 4.000 metara.

"Staza je prelijepa, vidjeli smo Bjelašnicu u najljepšem izdanju. Prošli smo kroz stare puteve koji nose stare legende, kanjon Rakitnice i oštri greben Visočice. Predjeli zaista oduzimaju dah. Sve neodoljivo podsjeća na naše pretke koji su ovaj trail odrađivali svakim danom za doručak, ganjajući ovčice po planinaskim proplancima”, kaže Nevena Stojaković za BUKU.

 

 

Nevena je rekla da je dobila posebnu snagu na 31. kilometru gdje ju je čekala bijela koverta sa motivacijskom porukom.

Nevena ističe da je trčanje ovog traila bilo izuzetno naporno, iako ima više trka iza sebe, ova je bila posebna i zahtijevala je posebnu snagu. Pomoglo joj je i to što je bila na pripremama na Kozari, gdje su dobili podršku Hotela Monument, a imali su priliku da se druže i trče da Duškom Momićem, poznatim trail trkačem.

 

Foto: Pripreme na Kozari

 

“U hotelu Monument jako smo lijepo dočekati i pružena nam je potpuna usluga da bismo mogli fizički i psihički da se spremimo za veliku trku. Ovim putem im se zahvaljujemo na svemu što su nam u tih šest dana pružili. Uživali smo, odmarali se, prikupljali snagu, sa Kozare direktno smo krenuli prema Bjelašnici”, ističe Nevena.

 

 

Tim iz Banjaluke imao je više prijatelja koji su im dali podršku, a bez njih ova trka ne bi bila toliko uspješna. Iza Nevene i Gorana stajali su Nektar, advokatska kancelarija Dimitrijević i partneri, Mikrofin, Infomedia, Binis Beton, Bio Shop Jana, Hotel Monument, GBT i portal BUKA.

Nevena i Goran su članovi Ski tim Olimpik.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.