<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đoković objasnio zašto je predao meč

Vimbldon

NOVAK ĐOKOVIĆ predao je meč četvrtfinala Wimbledona, a time je propustio i priliku da se vrati na prvo mjesto ATP ljestvice nakon što ga je izgubio od Andyja Murrayja.

13. juli 2017, 12:00

Škot je ispao u četvrtfinalu porazom od Sama Querreyja, koji će za finale igrati s Marinom Čilićem, a Đoković je nakon izgubljenog prvog seta zbog bolova predao meč Thomasu Berdychu. Čeha čeka okršaj s Federerom za finale.

Đoković je nakon meča, u kojem se mučio s ozljedom, objasnio zašto je morao odustati.

"Nije rame, nego lakat koji me muči već godinu i pol dana. Zato sam morao predati Wimbledon".

"Pokušao sam sve da se oporavim od utorka, bio sam spreman igrati nekih 30 minuta. Kod forhenda i servisa sam osjećao najviše i nije imalo smisla nastaviti", rekao je srpski tenisač.

Đokoviću je, čini se, presudila odluka organizatora u ponedjeljak, kada su odlučili odgoditi njegov meč osmine finala za utorak zbog petosatnog maratona između Rafe Nadala i Gillesa Műllera.

"Razmišljam i o dužoj pauzi"

"Te okolnosti mi nisu pomogle, ali sam pokušao sve. Dva i pol sata nakon zagrijavanja sam bio na stolu, tretmani i terapije nisu pomogli. Bol se samo povećavala".

"Sve je počelo još na početku turnira, pokušao sam sve sa svojim fizioterapeutom i liječnicima iz ATP-a, ali nisam mogao više igrati. Možda je utjecalo to što sam igrao dan za danom. Želio sam pokušati, nisam htio odustati prije meča", dodao je Đoković.

"Svakom sportašu je teško predati meč, pogotovo kada dobro igra, a ja sam igrao najbolje u posljednjih 10 mjeseci. Jasno je da ću morati mijenjati raspored turnira, a još ne znam hoću li morati na operaciju. Odavno nisam osjetio ovakvu bol, što više igram, to je gore. Razmišljam i o dužoj pauzi", poručio je Đoković.

Ovo je prvi Grand slam meč nakon osam godina kojeg je Đoković morao predati.

U polufinalu Wimbledona igrat će Čilić i Querrey te Federer i Berdych.