Još jedan sudija iz SAD zadao Trumpu udarac, ni ovo mu se neće svidjeti!

Sudija

Još jedan sudija iz SAD zadao Trumpu udarac, ni ovo mu se neće svidjeti!

Piše: FENA

Bakama i djedovima i drugim srodnicima osoba koje žive u SAD-u ne može biti zabranjeno da uđu u zemlju pod naredbom predsjednika Trumpa, odlučio je okružni sudija Derrick Watson na Havajima.

Sudija je rekao da se zabranom suviše usko tumači odluka Vrhovnog suda od prošlog mjeseca koja je djelomično ponovo uvela zabranu za izbjeglice i posjetioce iz šest većinski muslimanskih zemalja, javlja BBC.

U presudi se navodi da u SAD mogu ući samo članovi porodice "bona fide - u prvom stepenu".

Međutim, Trumpova administracija je odlučila da se to ne odnosi na bake, djedove, unuke, zetove, snahe, ujake, ujne, tetke, stričeve, strine, nećake i rođake.

Sudija Watson se ne slaže s tim i stoga je naredio da se ta ograničenja ne provode.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.