U jednom dahu zaronio 177 metara i srušio rekord!

VIDEO

U jednom dahu zaronio 177 metara i srušio rekord!

Piše: ATV

Profesionalni ronilac Karlos Koste iz Venecuele upisan je Ginisovu knjigu rekorda, nakon što je u jednom dahu ronio 177 metara ispod vodene površine.

Time je srušio sopstveni rekord za najduže preplivano rastojanje pod vodom bez pomoći podvodnih aparata za disanje. Ovog puta je jednim dahom preplivao 27 metara više u odnosu na prije šest godina. Kako bi postavio novi rekord, 41-godišnjem plivaču je bilo potrebno 3 minute i pet sekundi. Obaranje rekorda odvilo se u Kralendijku, administrativnom središtu ostrva Bonaire, koje je sastavni dio Karipske Holandije, a svjedočili su mu i predstavnici Međunarodne organizacije ronilaca na dah (AIDA).

Za ovaj pokušaj Karlos Koste mogao je koristiti isključivo peraje, štipaljku za nos i naočale za plivanje.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.