Ručna radinost: Teretana u parku postala atrakcija u Moskvi

TERETANA

Ručna radinost: Teretana u parku postala atrakcija u Moskvi

Piše: Anadolija

Ono što tu teretanu razlikuje od drugih je to što su sve sprave i oprema napravljeni od predmeta i materijala sa otpada

Teretana na otvorenom i sa spravama ručne radinosti jedinstvena je atrakcija kojom se već pet godina može pohvaliti park Timiryazevsky u Moskvi, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o teretani koju su uz odobrenje nadležnih lokanih vlasti prije pet godina osmislili i u sred parka na otvorenom otvorili entuzijasti, a koja je danas opremljena brojnim sprava i opremom za vježbanje.

Ono što tu teretanu razlikuje od drugih je to što su sve sprave i oprema napravljeni od predmeta i materijala sa otpada, a najčešće su to dijelovi starih automobila.

Zasićeni teretanama u zagušljivim prostorima i mirisima znoja, Rusi su početkom 90-tih godina prošlog vijeka osmislili i popularizirali subkulturu vježbanja u parkovima, igralištima i drugim otvorenim prostorima. Danas se to širom svijeta praktikuje i naziva “street workout“, a Rusi su već otišli i korak dalje otvaranjem jedinstvene teretane u moskovskom parku.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.