Selo Sitno Donje okruženo vatrom, u Srinjinama gori vrtić: "Pomozite, na kraju smo snaga"

Hrvatska

Selo Sitno Donje okruženo vatrom, u Srinjinama gori vrtić: "Pomozite, na kraju smo snaga"

Piše: Buka

NIZ POŽARA jučer je poharao hrvatsku obalu, a novi su požari buknuli kroz noć.

NIZ POŽARA jučer je poharao hrvatsku obalu. Vatrogasne postrojbe neumorno su se borile s vatrenom stihijom kod Šestanovca, Merčepa, Vukušića i Ribičića, a veliki je požar buknuo i na Brodarici kod Šibenika. Trenutno je najgore u zaleđu između Omiša i Splita. Vatra se iz mjesta Tugare u omiškom zaleđu, potpomognuta burom, počela tijekom noći širiti u smjeru Splita.

 

Gorjelo je i na Pagu kod Košljuna, gdje su u pomoć pristigli kanaderi.


13:35 Kako javlja N1, zapalio se i dječji vrtić u Srinjinama. Mještani su očajni.

"Pomozite, gore nam kuće, na kraju smo snaga, vatra je ušla među kuće", kaže nam mještanin sela Gornje Sitno Pave Gruica.

"Molim gradonačelnika, župana, ministra obrane i ratnog zapovjednika neka učine što mogu. Ne znamo što da radimo, ne znamo kome se obratiti", rekao je Pavo Gruica.

13:30 Sitno Donje desetljećima je već na meti piromana. Mjesto je smješteno u gustoj borovoj šumi, a posljednji veliki požar na ovom području buknuo je prije četiri godine.

Indexov reporter javlja kako je Sitno i dalje okruženo vatrom s tri strane, a jedini slobodan pristup u mjesto je onaj iz pravca Žrnovice.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.