<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vera Sladojević smijenjena, napustila salu galameći na odbornike

banjaluka

Skupština grada Banjaluka smijenila je sinoć većinom glasova Veru Sladojević sa mjesta direktora Centra za socijalni rad.

21. juli 2017, 12:00

Ovom smjenom potvrđena su sva pisanja “EuroBlica” o njenim nezakonitim radnjama u Centru, navodi ovaj list.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je smjenu predložio zbog preteških optužbi na njen račun i propusta u radu, a na štetu korisnika usluga.

Odgovarajući na optužbe odbornika iz Kluba Sloboda, dojučerašnjih direktorkinih stranačkih kolega, rekao je da je odluka o smjeni donesena na osnovu nalaza kompetentnih institucija.

– Ono što piše u izvještaju nadležnog Ministarstva o stanju u Centru zaista je zabrinjavajuće, optužbe su preteške i smjena nema veze sa politikom – rekao je Radojičić.

Odbornik SNSD, Marinko Umičević, rekao je da je Sladojevićeva sama sebe smijenila i nema više kredibilitet da upravlja ustanovom, dok Predrag Vulin (SDS) smatra da su zbog direktorke narušeni međuljudski odnosi, a samim tim i radni.

Istakli su i da su posljednja dešavanja u vezi sa Centrom sramota za grad, zbog čega trpe korisnici.

Sladojevićeva je skupštinsku salu napustila revoltirana jer nije dobila riječ nakon diskusije odbornika, vičući “samo vi radite svoj posao, a ja ću svoj”.

Izašli su i odbornici Kluba Sloboda, dok je Milenko Jaćimović kolegama u skupštinskim klupama dovikivao “sram vas bilo”.

Donošenju ovog rješenja prethodilo je razmatranje Posebnog izvještaja Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku o stanju u Javnoj ustanovi „Centar za socijalni rad“ Banja Luka, koje je resorno odjeljenje sačinilo po naredbi gradonačelnika Radojičića.

Poseban izvještaj, koji je dobio podršku Skupštine, evidentirao je brojne nalaze i nepravilnosti, nakon izvršenih: stručnih nadzora resornog ministarstva, interne revizije, inspekcijskih uvida, te pisama građana i sindikalne organizacije i radnika Centra.

-Veoma upozoravajući i zabrinjavajući bio je zadnji stručni nadzor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, posebno dio izvještaja o slučaju usvajanja dvoje maloljetne djece.

Na bazi tog kompletnog izvještaja je i moj prijedlog za razrješenje direktora ustanove – kazao je gradonačelnik Radojičić odbornicima tokom razmatranja posebnog izvještaja o radu te javne ustanove.