<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Žena premijera Japana pred Trumpom glumila da ne zna jezik

Susret

U nedavnom intervjuu koji je dao New York Timesu, Donald Trump se požalio na čudan susret sa japanskom prvom damom, Akie Abe.

21. juli 2017, 12:00

Trump je rekao da je na ovogodišnjem summitu G20 u Hamburgu sjedio pored Abe. "Sjedio sam pored supruge premijera Abea, za kojega smatram da je odličan momak, i ona je odlična žena, ali ne govori engleski", požalio se Trump, otkrila je glasnogovornica Bijele kuće, Maggie Haberman, prenosi Independent.

Kazao je da je to bilo čudno, jer je večera potrajala, pa je atmosfera bila i pomalo neugodna. "Večera je trajala barem sat i 45 minuta", rekao je.

Ipak, kasnije su se pojavile špekulacije da je američki predsjednik stekao krivi dojam o japanskoj prvoj dami. Spisateljica i kolumnistica Jessica Valenti na Twitteru je napisala da Abe fantastično govori engleski. "Izgleda da se japanska prva dama gotovo dva sata pretvarala da ne govori engleski, kako bi izbjegla razgovor s Trumpom", napisala je Valenti.

U prilog tome ide i video govora, koji je Abe održala na jednom simpoziju.

Izvor: YouTube