<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Borac najgledaniji na prostoru bivše Jugoslavije

Utakmice

Fudbalski klub Borac ne samo da je startovao pobjedom na premijeri protiv Čelika već je i nedjeljna utakmica sa zeničkim premijerligašem bila je najposjećenija utakmica u regionu!

25. juli 2017, 12:00

Prema zvaničnim izvještajima Gradski stadion je imao oko 6500 gledalaca. Hiljadu manje prisustvovalo je na Grbavici u duelu između Željezničara i GOŠK-a, dok se na Marakani u meču Crvene zvezde i niškog Radničkog okupilo 5000.

Hrvatski šampion Rijeka protiv Rudeša na Rujevici privukla je 4500, dok je istinski derbi na Koševu između Sarajeva i Zrinjskog gledalo 4100. Partizan iako u pohodu na Ligu šampiona, protiv šabačke Mačve mogao je računati na podršku samo 4000 gledalaca, dok je Dinamo protiv Cibalije na sablasno praznom Maksimiru imao svega 3000 gledalaca.

Duel u Zaprešiću između Intera i Hajduka posmatralo je 2150 gledalaca, i to je top osam posjeta ovog vikenda.

“Biti ispred velikana poput Zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka nije mala stvar! Ovo je sigurno jedna od najbitnijih informacija u posljednjih nekoliko godina. Po dolasku u klub prije dvije godine, imali smo dva osnovna cilja, transparentnošću vratiti povjerenje povjerilaca što je bio zadatak Uprave kluba, a drugi povratiti svijest o Borcu kroz marketinške aktivnosti. Ovo je rezultat dvogodišnjeg napornog rada i podizanja svijesti o brendu kakav je FK Borac! Marketingu kluba ovo je najveća nagrada koju može da dobije, ali želimo naglasiti da je ovo samo početak i da ćemo učiniti sve da uskoro na Gradskom stadionu kada igra Borac ne bude nijedna jedina slobodna stolica”, poručio je Boris Udovičić, direktor marketinga FK Borac.