<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đokoviću se ovo nije dogodilo deset godina a čeka ga naredne sedmice

ATP lista

Novak Đoković ispašće naredne sedmice iz Top 4 na ATP listi prvi put poslije deset godina. Đoković je trenutno četvrti igrač svijeta sa 6.325 bodova, ali će mu biti oduzeto 1.000 bodova pred Rodžers kup u Montrealu gdje brani titulu.

25. juli 2017, 12:00

Od njegovih rivala iz vrha ATP liste bodove gubi samo Stanislas Vavrinka, 360 od polufinala turnira, ali će ga ipak prestići na listi. Prva trojica Endi Mari, Rafael Nadal i Rodžer Federer će ostati na bodovima koje su osvojili na Vimbldonu, jer nisu igrali prošle godine u Torontu.

Đokovićev pad je bio neminovan nakon što je u maju ostao bez titula u Madridu i Rolan Garosu, u Londonu je mogao čak da se vrati na prvu poziciju, ali je zbog povrede lakta morao da preda meč četvrtfinala.

Zbog ove povrede izvjesno je da će Đoković propustiti i Rodžers kupa, a neizvjestan je njegov nastup i na US Openu početkom septembra, gdje brani finale. Osim ova dva turnira, Đoković prošle godine nije imao značajnije rezultate, pa bi u slučaju nastupa mogao da napreduje na ATP listi do kraja sezone, javlja B92.