<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Moondance Festival 2017: Detaljan pregled festivalskih dešavanja

TROGIR

Moondance Festival za svoju petu godišnjicu objavljuje kompletan line up po danima za kulu i gostovanje jednog od najboljih svjetskih video umjetnika - Videogeista.

26. juli 2017, 12:00

Philipp Geist - Videogeist jedan je od najpoznatijih video umjetnika koji se poigrava videom i svjetlosnim instalacijama, fotografijom i slikarstvom, a koji je mapirao neke od najznačajnijih građevina poput Krista u Rio De Janeiru, HVB tornja u Munchenu, kraljevskog trona u Bangkoku i mnogih drugih.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svjetlosne instalacije. Za premijerni nastup na ovim podrostorima osvjetliće trogirsku kulu Kamerlengo s prednje strane i to noć uoči festivala 9. avgusta kao i za vrijeme festivala (10. - 12. avgust)


KOMPLETAN LINE UP PO DANIMA


Četvrtak 10.8.

Ben Sims
Oscar Mulero
Insolate
Jan Kinčl & Regis Kattie Live
Marion Cobretti
Avoid
Tome R

Petak 11.8.

Jonas Kopp
Psyk
Petar Dundov
Forest People
Ivan Komlinović Live
Pero FH aka Skeptik
Edy C B2B Eggy

Subota 12.8.


Moondance meets Tresor
Robert Hood
Dj Deep
Handmade
The Analogue Cops Live

Osim već najavljenih headlinera na Moondance ponovo dolaze Marion Cobretti iz Berlina te The Analogue Cops, italijanski dvojac s adresom u berlinskom Tresoru,  izvođači koji su opravdali da budu dio stalne postave Moondancea.

The Analogue Cops, techno punk dvojac pravo je osvježenje berlinske techno scene koji energičnim nastupom sa svojim analognim mašinama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Trenutno spadaju u sam vrh underground techno produkcije i nema vinilnog shopa koji nije preplavljen njihovim izdanjima. Izdali su prvu Moondance Records ploču koja je postigla veliki uspjeh.

Marion Cobretti je dobri duh berliskog noćnog života. Neumorni DJ i predani promoter Marion stoji iza nekih od najboljih večeri u Berlinu koje održava u klubovima poput Birhit und Bier i Ritter Butzke. Upravo radi na organizaciji prvog berlinskog sintisajzer sajma.

REGIONALNA IMENA

Prvaci regionalne techno scene popuniće festivalski program Moondancea u tri večeri pravog techna.

Petar Dundov kao najprepoznatljivije ime s ovih prostora predvodi niz sve uspješnijih techno imena iz regije.

Insolate (ex Miss Sinshine) svojim izdanjima na prestižnim etiketama kao i energičnom i jedinstvenom setu sve je uspješnija na globalnoj techno sceni. Kruna je stigla nedavno nastupom u najboljem svjetskom techno klubu Berghainu. Premijerno nastupa na Moondanceu.

Forest People aka Oleka već nekoliko godina žari i pali Evropom drugačijim pristupom za DJ pultom u kojem pušta samo svoje stvari izdane na prestižnim etiketama kao i one koje će tek izdati. Forest je od početka na Moondanceu i već je postao rezidentni izvođač.

Avoid relativno je novi alias DJ-a i producenta Vladimira Ačića koji predstavlja mračniju i buntovniju stranu underground techna. Ovo mu je premijera na Moondanceu.

Ivan Komlinović se od samog početka Moondance festivala na kojem je imao premijerni live nastup nametnuo kao kvalitetni live izvođač koji iako je vetaran na regionalnoj DJ sceni prikazao svježi pomak u live interpretaciji svojih stvari. Dolazi s kompletno novim set up-om koji će premijeru imati upravo na ovom izdanju Moondancea.

Jan Kinčl & Regis Kattie predstavljaju saradnju techno/house producenta i DJ-a s jazz klavijaturistom što je rezultat unikatnog live jama isprepletenim plesnim  grooveom i zaraznim melodijama. Nakon nastupa na prestižnim festivalim kao Love International uslijedili su mnogi bukinzi uključujući i ovogodišnji Dimensions Festival.

Edy C i Eggy zaduženi su za uvodni B2B set u petak kojim će predstaviti svoj dugogodišnji rad na hrvatskoj sceni.

Pero FullHouse, alfa & omega Moondance festivala predstavitiće novi projekt Skeptik.

MOONDANCE MEETS TRESOR

Na finalnoj večeri u subotu 12. avgusta pod nazivom Moondance meets Tresor, festival će ugostiti kultni berlinski klub koji će pokušati prenijeti djelić atmosfere iz hrama techno muzike s uvaženim imenima poput Robert Hooda, Dj Deepa, Handmadea i The Analogue Copsa.

LIVE PRODUCTION WORKSHOPS / GRADSKA VIJEĆNICA

Moondance festival u saradnji s EMI Institute organizuje radionicu produkcije elektronske muzike u trogirskoj Gradskoj vijećnici u petak 11. i subotu 12. avgusta od 17.00 časova. Predavači su Lucretio iz The Analogue Copsa, Petar Dundov i Marin Gospić.

Teme su:
sinteza zvuka u Abletone 9 programu
od DJa do Live izvođača
postavke Live nastupa na Abletone 9 programu
Electron Octatrack za Live nastup

BEACH PARTY/ BROWN BEACH HOUSE

Ove godine premijerno najavljujemo za sve goste koji sa svih strana svijeta dolaze ranije, free beach preparty, u srijedu 9. avgusta od 18.00 na plaži ispred novootvorenog Brown Beach House hotela. Za ljetne ritmove zadužena je ekipa Radio Esplendor DJ-eva iz Splita.

AFTER PARTY / BAMBOOCHA BAR

Kao i svake godine Moondance na kraju sve tri večeri u kuli nastavlja ples na legendarnim after partijima na pijesku plaže Bamboocha bara ispod apartmana Medena u Segetu Donjem.

Line up čine regionalna imena: Avoid, Jock, Shi Pe, Teo Harouda, Anderj Jelić aka No Government, Jolly Joke, Juri Paik, Marul, Marcellus, Okac, Chuby, M'tlaren, Hervie, Santiago Batacosta, Amigoo, i Vushi.

ULAZNICE


U prodaji su povoljne festivalske regionalne trodnevne ulaznice po cijeni od 200 kn do 1. avgusta. Poslije toga cijena ide na 250 kn.

Info na:

www.moondancefest.com

www.facebook.com/MoondanceFestival