<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U SAMOJ ŠPICI SEZONE: Turisti bježe iz Vodica, nema vode, sve smrdi po fekalijama!

Hrvatska

Turisti odlaze prije završetka njihovih godišnjih odmora jer ne žele biti na ljetovanju bez vode

27. juli 2017, 12:00

U SAMOJ špici turističke sezone mještani Vodica i turisti koji se tamo nalaze nemaju vode. Zapadni dio grada je bez vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i dijelu ulice Blata pune su turista. Turisti odlaze prije završetka njihovih godišnjih odmora jer ne žele biti na ljetovanju bez vode.

Voda iz slavina je bila mutna i neugodno je zaudarala, mještani kažu po fekalijama, a problem je prijavljen poduzeću Vodovod i odvodnja u utorak u osam sati, piše ŠibenikIn.

Uzrok onečišćenja nelegalna bušotina

Djelatnik Vodovoda i odvodnje je izašao na teren i utvrdio kako voda nije zdravstveno ispravna. "Kao uzrok onečišćenja utvrdio je nelegalnu bušotinu za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na cjevovodu za opskrbu pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda i odvodnje d.o.o. u vrijeme gradnje stambenog objekta, u kojem se nalazi 8 stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb", priopćeno je iz Vodovoda.

"Utvrđeno je da je nelegalna bušotina neovlašteno spojena na vodoopskrbni cjevovod od strane fizičke osobe – investitora i izvođača predmetne stambene zgrade građevine u Vodicama Prvićka ulica BB, čime je došlo do kontaminiranja našeg sustava za opskrbu pitkom vodom", dodaje se u priopćenju Vodovoda i odvodnje.

Radi se o zgradi čiji je investitor Zoran Josipović, poduzetnik i član HDZ-a koji se nelegalno spojio na vodovodnu mrežu i nelegalnom bušotinom onečistio pitku vodu u najmanje tridesetak kućanstava.



Podnesena kaznena prijava

Vodu je, uz Vodovod i odvodnju, zdravstveno ispitao i Zavod za javno zdravstvo i oba nalaza pokazala su kako voda nije za uporabu, a korisnici su o tome obaviješteni.

"S obzirom na to da je opisanim ponašanjem počinjeno kazneno djelo ugroze života i zdravlja ljudi, Vodovod i odvodnja d.o.o. je protiv počinitelja podnio kaznenu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi te o svemu obavijestio nadležne inspekcijske službe", priopćeno je iz Vodovoda.

Vodičani dobivaju vodu auto-cisternom

Voda se Vodičanima u tom dijelu naselja dostavlja auto-cisternama, a prema informacijama iz Vodovoda, obavljaju se ispitivanja i dezinfekcija vodoopskrbnog cjevovoda kako bi se uspostavila redovita i uredna vodoopskrba.

Normalizacija stanja se, prema priopćenju iz Vodovoda, očekuje danas u večernjim satima.



Šibenska policija tvrdi da nije zaprimila prijavu

Investitor stambene zgrade u Prvićkoj ulici koji je izazvao cijeli problem, Zoran Josipović, tvrdi kako je uzrok problema bilo puknuće cijevi navodnjavanja. "Cijev je sanirana i voda više ne teče. Ovo što se dogodilo nema veze s izgradnjom zgrade koja ima sve dozvole i koja je izgrađena po svim propisima", kazao je Josipović.



ŠibenikIn neslužbeno je doznao da je uzrok onečišćenja vode njegovo nelegalno spajanje na vodovod i da je na mjestu događaja bila i policija, no u šibenskoj policiji nisu potvrdili taj slučaj. "Nismo zaprimili dojavu, ali se žalila gospođa da nije dobila rezultate ispitivanja, da ih čeka tri dana i da voda smrdi. Uputili smo je na druge nadležne institucije", rečeno je u policiji.

Izvor