<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pozovite 1413 - Radivoje Perić iz Glavičica treba vašu pomoć!!

Humanitarni broj

Od početka jula, aktivan je humanitarni MTEL-ov broj 1413 za Radivoja Perića iz Glavičica, kome je neophodno još 30.000 KM za transplantaciju bubrega.

27. juli 2017, 12:00

 Rade se 2001. godine suočio sa prestankom rada oba bubrega, da bi nakon obimnih pretraga i analiza bila urađena transplantacija, a donor je bila Radetova majka.

Donirani bubreg mu je omogućio da živi normalnim životom sve do novembra 2008. godine kada i on prestaje sa funkcijom. Od tada, pa do dana današnjeg, Radivojev život je u znaku dijalize, na koju ide tri dana sedmično, sa svim poteškoćama koje ovakav život nosi.

"Za sve one koji do sada nisu imali priliku da upoznaju Radivoja Perića, dovoljno je reći - Rade je čovjek sa velikim "Č".

Skroman momak, volonter našeg udruženja, koji nam je, kad god smo organizovali humanitarne akcije, sa velikim entuzijazmom, pomogao sve što je bilo potrebno na području Bijeljine i Semberije", naveli su u humanitarnom udruženju "Iskra života" iz Banja Luke. Rade je, u humanitarnoj akciji organizovanoj ove godine, sakupio 70.000 KM, a za transplantaciju bubrega, boravak u bolnici,postoperativno liječenje i kontrole potrebno mu je još 30.000 KM.

U vezi s tim, Humanitarno udruženje "Srce na dlanu" je za juli dobilo od M:Tel-a na korištenje kratki humanitarni broj 1413 za Radeta Perića. Ukoliko se u toku mjeseca sakupi 30.000 KM, svaka naredna marka biće donirana dječaku Milanu Simetiću iz Šekovića.

Pozivajmo da i ovaj put pokažete humanost i da u toku mjeseca jula pozovete broj 1413, kako bi Radetu i Milanu dali priliku za novi život!!!-u.

Izvor Bijeljina danas