<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izašao je prvi album benda Shanghai Street Fight

Prvenac

Banjalučki bend Shanghai Street Figh je izdao svoj prvi album. Naziv albuma je First Fight. Ime albuma simbolično označava prvu borbu u borilačkim sportovima, a ime benda je posveta starim kung fu filmovima. Inače, prva pjesma koju je bend napisao zove se Kung Fu Blues.

27. juli 2017, 12:00

Nakon pet godina postojanja i desetina odsviranih velikih i malih festivala i mnoštva klupskih svirki Shanghai je snimio nove pjesme i objedinio autorski materijal na jednom mjestu. Na albumu je devet pjesma od kojih su Shotokan Temple Fusion Blues i Fisherman's Tale objavljene ranije i dolaze kao bonus pjesme, a Scorned je objavljena sa spotom prije samo nekoliko dana. Kung Fu Blues i Sugar Daddy su ponovo snimljene u novim aranžmanima. Ostale pjesme su Soul Sister, Sinner i All I Ever Wanna Do. Sve pjesme su spjevane na engleskom jeziku.

Na albumu je i jedna autorska obrada. Radi se o pjesmi Personal Jesus koju u originalnoj verziji izvodi Depeche Mode. Shanghai Street Fight je obradio na svoj način u sporom stoner blues maniru.
Autorski rad benda Shanghai Street Fight je žanrovski šarolik i teško ih je svrstati u jednu kategoriju. Najviše se osjete uticaji žanrova indie rock, punk i blues rock.
First Fight je sniman u Oksigen studiju u Banjaluci. Miks i postprodukciju potpisuje Momir Nikić. Sve kompozicije, tekstove i aranžmane, osim navedene obrade, potpisuje bend.
Album je dostupan za besplatno preslušavanje i download na web platformama YouTube, Soundcloud i Bandcamp.