<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

RAT PROTIV UBERA Taksisti blokiraju aerodrome u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku!

Protesti

DUBROVNIK I SPLIT su krcati turistima, a taksisti su to odlučili iskoristiti u svojoj borbi protiv Ubera.

28. juli 2017, 12:00

TURISTIČKA sezona je u punom jeku, Dubrovnik i Split su krcati turistima, a taksisti su to odlučili iskoristiti u svojoj borbi protiv Ubera. Naime, u tijeku su prosvjedi! I to na prilazu zračnim lukama u Splitu i Dubrovniku, ali i Zagrebu!

"Zbog prosvjeda na Jadranskoj magistrali (DC8) u Dubrovniku, između mjesta Plat i Obod, vozi se otežano uz regulaciju prometne policije.", javio je HAK.

Kako jutros prenose dubrovački mediji, na dijelu Jadranske magistrale u Dubokoj Ljutoj taksisti su blokirali promet. Kako piše dulist.hr blokirana je prometna traka prema Zračnoj luci Dubrovnik pa je potrebno dosta strpljenja na putu do Čilipa.

"Nismo ništa blokirali"

Prosvjeduje se i u Splitu, odnosno, splitskoj zračnoj luci. Kako doznajemo od Milivoja Topića, taksisti iz Splita, Podstrane, Solina,Kaštela i Trogira, od rana su jutra zauzeli parking na Resniku.


"Ima nas 250, 300. Ništa nismo blokirali, ali na parking se ne može ući. Okupili smo se ranom zorom, oko 4 i pol sata. Policija je tu s nama, uvedene su dodatne linije autobusa. Prosvjedujemo protiv Ubera i ostalih oblika ilegalnog prijevoza. Nismo ljuti na Ministarstvo prometa, očito je problem negdje drugdje. Ovim okupljanjem željeli smo potaknuti ljude da počnu raditi svoj posao", kazao nam je Topić.

Direktor Zračne luke Lukša Novak kazao nam je da parking zračne luke nije blokiran i da se promet odvija normalno.

"Taksisti prosvjeduju, ali nisu blokirali parking. Došli su jutros oko 7 sati i zauzeli 30-ak mjesta. Parking je pun, ali to je inače tako, špica je sezone. Kada se dogodi takva situacija, putnike preusmjeravamo na obližnji parking udaljen stotinjak metara", kazao nam je Novak.

U splitskoj zračnoj luci očekuju udarni, takozvani, vršni vikend s najvećim prometom u godini. U subotu bi kroz Resnik trebalo proći 30-ak tisuća putnika, a u nedjelju oko 35 tisuća.

Predsjednik Udruženja taksista: "Nije ovo prosvjed, samo sam se zaustavio, a i ostali su učinili isto"

"Nisu dubrovački taksisti organizatori nikakvog prosvjeda, već Uber i nefunkcionalnost pravnog sustava Republike Hrvatske. Dvije godine se borimo, a svi su gluhi, briga ih za nas. A mi im punimo proračune iz kojih dobivaju plaće. Moramo se boriti, nema druge.

Nakon posljednjeg spontanog okupljanja u Zagrebu prije dva mjeseca tražili smo da zakon bude isti za sve.

Kako se to nije dogodilo, osobno izražavam svoje nezadovoljstvo te sam zaustavio svoje vozilo. Ne znam što su drugi pojedinci napravili. Vjerojatno su vozili goste na aerodrom pa su me vidjeli i pridružili se", rekao im je predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Božo Miletić.

"Dubrovački taksisti blokiraju magistralu u smjeru aerodroma prema gradu i u obrnutom smjeru na izmjeničnim lokacijama. Prosvjeduju protiv Ubera. Na ionako preopterećenoj magistrali totalni je kaos. Policija naizmjence kontrolira promet pod rotacijskim svjetlima. Policija snima prosvjednike kamerama koji se nalaze pored vozila.", javio je Indexu čitatelj.