<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Članovi SNSD-a podnose ostavke u parlamentarnim tijelima BiH

BANJALUKA

U Banjaluci je danas održana sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a. Nakon sjednice medijima se obratio Nikola Špirić. Kako je naveo, zbog posljednjih dešavanja u Parlamentu BiH, odlučeno je da svi njihovi članovi podnesu ostavke u parlamentarnim komisijama.

28. juli 2017, 12:00

"Nemamo ništa protiv da većina odluči, da se i dalje vidi zagrljaj SDS-a i SDA", kazao je Špirić na pitanje ko će zauzeti njihove pozicije u parlamentarnim komisijama i odborima.

On je napao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i SDA za koje je kazao da su zajedno sa strancima "projektovali Savez za promjene u vijeće ministara BiH".

"Zvizdić i SDS su pokušali da nametnu svoj Mehanizam koordinacije pa nisu uspjeli. Ovaj sada koji su usvojili ne žele da poštuju. Isključivi krivci zašto nije potpisan ugovor o Transportnoj zajednici su Šarović i Zvizdić. Mi iz SNSD-a nemamo ništa protiv tog sporazuma, ali hoćemo da se ispoštuje Mehanizam koordinacije. RS jedina ima vertikalni kapacitet da nosi evropske procese. Ministri iz SDS-a i PDP-a ne odgovaraju nikome, rade u ličnom interesu a ne u interesu RS", kazao je Špirić.

On je optužio Savez za promjene da je "instrumentalizovan u vođenju specijalnog rata protiv institucija RS".

"Prvi put u historiji postojanja institucija predstavnici SDS-a i PDP- pozivaju da se sankcionišu institucije RS. Ostat će sramna izjava ministra koji je rekao da podržava odluku RAK-a da kazni javni servis. Mislimo da ovaj Savjet ministara osuđen dalje da radi onako kako je radio. Živimo u zemlji u kojoj v. d glavnog tužitelja traži da je zaštite od ministra bejzbjednosti", naveo je Špirić.

On je kazao da Obavještanu službu kontrolišu Bošnjaci.

N1