<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Postoje trojica napadača, identifikovana su dva napadača a jedan se objesio

Konferencija za medije

-Tri osobe mogu se dovesti u vezu s više napada na žene u Banjoj Luci, a zasad je policija identifikovana dvojicu.

28. juli 2017, 12:00

Načelnik Policijske uprave Banja Luka Željko Spasojević istakao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je policija tokom istrage riješila tri slučaja napada na žene, koji su dešavali u večernjim satima.

- Riješen je napad koji se dogodio  22. maja u ulici Jovana Dučića na štetu osobe D.V. iz Banje Luke te napad 21. jula u ulici Ive Andrića na štetu žene T.M. Ova dva napada izvršila je ista osoba koja je identifikovana - rekao je Spasojević.

Po nezvaničnim saznanjima, ta dva napada na Banjalučanke u centru grada, prijavljena 22. maja i 21. jula, počinila je ista osoba, 24-godišnjak, koji je izvršio samoubistvo i ostavio oproštajno pismo.

Spasojević je kazao da je policiji 23. jula prijavljeno da je muškarac, krećući se ulicom Petra Rađenovića i Ranka Šipke, skidao odjeću pred ženama.

– Ta osoba, koja je narušila javni red i mir je identifikovana i procesuirana je u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru – rekao je Spasojević.

Rad na rješavanju ostalih slučajeva napada na žene je u toku, a Spasojević kaže da policija očekuje rezultate.

- Dva slučajeva koja su se dogodila na Banj Brdu, po do sada prikupljenim saznanjima, ne mogu se dovesti u vezi s dva identifikovana izvršioca napada na žene u Banjoj Luci – rekao je.

Kada su u pitanju napadi na Banj Brdu djevojka je prijavila da ju je napadač, koji je prolazio na biciklu, udario u predjelu leđa, a u drugom da joj je stavio ruku preko usta i oborio na tlo, ali se uspjela spasiti.

Osumnjičeni za te napade nije identifikovan niti uhapšen.