<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pazite što objavljujete: Zbog ove fotografije John Terry ostao je bez skoro milion maraka

Instagram

LOPOVI koji su provalili u kuću fudbalera Johna Terryja iz nje su izašli s plijenom vrijednim skoro milion maraka.

28. juli 2017, 12:00

LOPOVI koji su provalili u kuću fudbalera Johna Terryja iz nje su izašli s plijenom vrijednim skoro milion maraka. Iz vile su ukrali dizajnerske torbice i nakit, a da je zrak čist znali su nakon što se bivši kapetan engleske reprezentacije na Instagramu pohvalio da uživa s obitelji na skijanju u Švicarskoj.

Sadašnji kapetan Aston Ville poput brojnih poznatih osoba, htio se pohvaliti lijepim trenucima koje je proveo sa suprugom Tony u Alpama, no nije znao da se među njegovih 3,4 milijuna pratitelja na Instagramu nalaze i oni koji ga žele opljačkati.

Lopovi su provalili u njegovu vilu u Oxshottu u Surreyu, a zatim satima preturali po njegovim stvarima. Na kraju su zaključili da će uzeti kolekciju torbica vrijednu više od sto dvadeset pet hiljada maraka te potpisano prvo izdanje Harryja Pottera vrijedno oko 45 hiljada maraka.

Sigurni da nikoga nema, u vilu su provalili naoružani sjekirama, najprije malo kopali po njegovoj spavaćoj sobi, a potom otišli i vratili se kasnije te noći, znajući da ih nitko neće ometati u pljačkaškom pohodu. Da će kod Terryjevih naći bogatu kolekciju najskupljih torbica na svijetu bili su sigurni, i to opet zbog Instagrama. Naime, osim što se Tony voli hvaliti svojom kolekcijom, lani joj je suprug za rođendan darovao tortu u obliku dizajnerske torbice.

Pljačka se dogodila 25. februara ove godine, ali britanski mediji su za nju tek sad doznali jer je počelo suđenje pljačkašima.

Kako se moglo čuti na sudu, ubrzo su shvatili da nema šanse da odnesu sve torbice pa su izabrali 28 najskupljih, među kojima su preko 100.000 maraka vrijedna Hermes torba od zmijske kože, Chanel torba vrijedna 20.000 maraka te torbice s potpisima Guccija, Louisa Vuittona i Yvesa Saint Laurenta. Otkriveno je i da je banda koja je pokrala nogometaša već provaljivala u domove milijunaša i odlazila s bogatim plijenom. Procjenjuje se da su tako zaradili skoro milion i po maraka.